jueves, 27 de diciembre de 2012

HIGIENE: Com rentar-se les mans correctament


Una de les primeres mides higièniques que ensenyem als nens és a rentar-se les mans abans de menjar. Aquest acte san simple els protegirà de possibles infeccions bacterianes o virals, però també ho farà de possibles substàncies tòxiques com productes de neteja, insecticides o altres substàncies químiques dolentes. Així, és una bona pràctica realitzar aquesta acció junt al nen de forma sistemàtica abans de cuinar i de menjar, però també en altres situacions a la cuina, com entre la manipulació de diferents tipus d'aliments o aliments crus i cuinats, després de netejar o d'utilitzar productes químics o després de manipular les deixalles. 


A part de la cuina hi ha altres situacions on hem d'aconseguir que el nen es rente les mans de manera mecànica, com abans i després de utilitzar el bany, després de jugar amb animals, després de curar-se una ferida o després de sonar-se els mocs, de tossir o d'esternudar i utilitzar les mans per tapar-se la boca.


Per a aquest acte de rentar-se les mans utilitzarem preferiblement aigua tèbia, primer mullarem les mans i després amb sabó fregarem enèrgicament durant 15 segons, en el cas de nens podem utilitzar un sabó amb efecte antibacterià o desinfectant. Hem d'assegurar-nos la correcta neteja entre els dits, a les monyiques i sobretot, baix les ungles, per a açò podem fer ús d'un raspallet. Després aclarirem qualsevol resta de sabó amb l'aigua i assecarem les mans amb una tovallola neta i seca de tela o de paper, o amb un assecador d'aire calent.


Si es dona el cas de no disposar d'aigua i sabó perquè ens trobem al parc, al camp, a la muntanya o la platja, podem fer ús de líquids desinfectants que es comercialitzen i no fan necessari l'aclarit posterior.


VIDEO: Com rentar-se les mans correctament?

VIDEO: Rentar-se les mans amb Los Lunnis



Fonts:
http://edukame.com/2012/10/15/
http://consumer.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario